България завърши квалификациите за ЕвроБаскет 2021 със загуба

 

Женският национален отбор завърши със загуба квалификациите за ЕвроБаскет 2021. Българките не успяха да се преборят с по-ръстовия отбор на Гърция и загубиха с 55:73 в словенската столица Любляна. Така нашите останаха на 3-то място в класирането на Група А. Словения спечели групата и се класира за европейското първенство това лято в Испания и Франция. Изразителната победа класира гъркините сред най-добрите втори отбори и ги прати на финалите на Стария континент.

След слаба първа четвърт момичетата, водени от Стефан Михайлов, успяха да наваксат малко до почивката и се оттеглиха с 4 точки пасив. Второто полувреме обаче не се разви по план. Слабата стрелба не позволи на българките да се борят за победата в мача и така те отстъпиха второто място, за което им трябваше задължителна победа с поне 7 точки.

Христина Иванова бе най-резултатна в нашия отбор с 13 точки, като добави и 13 борби. С 12 се отличи Димана Георгиева. Целият отбор обаче имаше много слаб ден в стрелбата и вкара едва 33% от опитите си от игра. Преимуществото на гъркините под кошовете си пролича и в това, че те овладяха 42 срещу 35 борби за българките.


image0 (9K)