България записа срамна загуба от Грузия в Разград

България загуби с 2:5 у дома срещу Грузия в среща от група 4 в дивизия „С“ на Лигата на нациите, видя ЗАРАТА. В Разград българите бяха неочаквано слаби и допуснаха тежко и срамно поражение.

 

Гостите поведоха още в четвъртата минута, когато Зурико Давиташвили с глава насочи топката във вратата след центриране от Хвича Кварцхелия.

 

В 11-ата минута гол на грузинците беше отменен заради засада и консултация с видео асистент рефера.

 

След точно четвърт час игра Чочев отне топката и подаде за Кирил Десподов, но Георги Лория спаси вратата си. Последва неточен удар на Кирил Десподов, а в 31-ата минута Хвича Кварцхелия асистира към Иракли Азаров, който шутира, топката се удари в Андреа Христов и влезе във вратата на България.

 

В допълнителното време на първата част Зивзиваздзе също пропусна да се разпише на празна врата.

 

В 50-ата минута българските национали върнаха един гол. Иван Турицов центрира в наказателното поле, а Атанас Илиев се извиси и с глава прати топката в мрежата на гостите.

 

Радостта на българския тим беше много кратка, защото последва нова груба грешка в отбрана. В 51-ата минута Зивзивадзе получи от Абурджания и с изстрел по земя лесно вкара топката зад Михайлов.

 

Пет минути след това Иван Турицов извърши нарушение в наказателното поле срещу Кварцхелия, което доведе до 11-метров наказателен удар. Зад топката застана футболистът на италианския Наполи, който разписа за 1:4.

 

Точно 20 минути преди края на редовното време Георгес Микаутадзе подаде за Валери Казиайшвили и той отблизо вкара петия гол за Грузия.

 

В 83-ата минута Илиян Стефанов с добавка реализира първия си гол за България, след като удар на Атанас Илиев срещна гредата, оформяйки крайното 2:5.

 

Дълбоко в допълнителното време Ника Квеквешкири пропусна да се разпише от дузпа, изпращайки топката в левия страничен стълб.

 

Загубата за България срещу грузинците е първа от 1995 година насам.


image0 (9K)