България започна със загуба квилификациите за Евробаскет 2021

България започна със загуба квилификациите за Евробаскет 2021. Селекцията на Росен Барчовски отстъпи с 63:73 на Гърция в Патра. Превъзходството на съперника в никакъв случай не беше смазващо, напротив. Пропуски, прибързани стрелби и грешни решения обаче ни лишиха от това да поднесем изненада на старта в група Н.
Българите стартираха добре и чрез Станислав Ваклинов и Йордан Минчев поведоха с 12:8. Домакините отговориха и чрез Лефтерис Бохоридис обърнаха до 19:17 в края на първата част. През втория период двата тима си размениха отново водачеството преди неспортсменско нарушение на Дий Бост да даде възможност на Гърция да излезе напред с 40:34 на голямата почивка.
След паузата “лъвовете” на няколко пъти намаляваха пасива си до 3 точки чрез Димитър Димитров и Станислав Ваклинов. Домакините обаче направиха серия от 5-0, за да фиксират 54:46 в своя полза след 30 минути. През последната четврът нашите намалиха до 62:64. Съмнение за грешно съдийскко отсъждане при избита от ръцете на Христо Захариев топка предизвика недоволството на Росен Барчовски и българският щаб. Малко след това Лефтерис Бохоридис и Линос Хрисикопулос увеличиха аванса на Гърция до 70:62 и това бе всичко.
Димитър Димитров завърши с 15 точки и 7 борби за България. Дий Бост, който имаше здравословни проблеми в последните дни, добави 14 и 8 асистенции. Станимир Маринов и Йордан Минчев нанизаха по 10 точки.
Лефтерис Бохоридис бе най-резултатен за Гърция с 19 точки и 5 асистенции. Линос Хрисикопулос остана с 13.
На 24 февруари от 19.00 ч. в “Арена Ботевград” България ще приеме Латвия, а в същия ден Гърция ще играе с Босна и Херцеговина.

image0 (9K)