България няма да изпраща изтребители към Украйна, увери Лена Бориславова

България няма да изпраща изтребители към Украйна, увери Лена Бориславова, началник на политическия кабинет на министър-председателя Кирил Петков.

„Това е решението, зад което правителството застава. Не е обсъждано по никакъв начин в рамките на днешния Министерски съвет“, посочи Бориславова.

Още по темата

9 мар 2022 10:47

322

9 мар 2022 10:31

282

7 мар 2022 17:00

128

1 мар 2022 10:42

126

Във връзка с бежанския поток от Украйна, тя потвърди, че България се присъединява към европейската подкрепа по директивата за временна закрила.

„В тази връзка бе взето решение за предоставяне на краткосрочна хуманитарна помощ, на първо време за три месеца, която да се предостави на граждани от Украйна, влезли на наша територия, които нямат дом, закрила и никакви средства за оцеляване. Тази помощ е в размер до 40 лева на ден за срок от 3 месеца“, обясни началникът на кабинета на премиера.

Бориславова допълни, че с тази мярка ще бъде подпомогнат и туристическият бранш у нас, тъй като ще може да достига до хотелиери, включили се в плана на правителството за предоставяне на хуманитарна помощ.

Бориславова заяви още, че по време на днешното заседание са обсъдени и мерките за осигуряване на достатъчна наличност на зърно в страната, както и цените на олиото, за които се наблюдава покачване.

„Правителството е в постоянен контакт с Държавния резерв. Следят се наличните количества, така че да няма кризи. Увеличават се количествата. Имаме и постоянен контакт с представителите на „Лукойл“, за да сме сигурни, че има достатъчно количества и непрекъснати доставки на горива, така че населението на България да не изпитва затруднения“, коментира още Лена Бориславова, цитирана от БТА.
 

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)