България посреща Южна Африка в Световна група II за Купа „Дейвис“

България ще бъде домакин на Южна Африка в мача от Световна група II на турнира за Купа „Дейвис“. Това отреди изтегленият преди минути жребий за второто ниво на световното отборно първенство по тенис за мъже. Мачовете в него ще се проведат в периода 16-18 септември 2022 г, научи ЗАРАТА от БФ Тенис.

Това ще е трета среща на тима ни с южноафриканците, като националите ни все още нямат победа срещу този съперник. В първия двубой през 1993 г. губим с 1-4 на клей кортовете на ТК „Левски“ в София, а във втория през 2019 г. отстъпваме със същия резултат на твърд корт в Кейптаун.

„Последния път загубихме от тях, така че със сигурност няма да е лесен мач – коментира капитанът на българския национален отбор Валентин Димов пред сайта на БФТ. – Познаваме състава на Южна Африка, имат много силни тенисисти. Но пък фактът, че ще сме домакини, доста променя нещата. Още повече че най-вероятно ще играем на клей в България, а там мачът ни беше на хард. Всъщност техните играчи са много по-добри на твърда настилка. Така че смятам, че това ще са основните разлики. Несъмнено труден опонент, но не и непреодолим.“

Останалите възможни противници на България бяха Уругвай, Ливан, Литва, Боливия, Тайван, Словения, Тунис, Дания, Полша, Барбадос и Доминиканската република.


image0 (9K)