България ще разбере съперниците си на ЕвроБаскет 2022 в края на април

България ще разбере съперниците си на ЕвроБаскет 2022 за мъже на 29 април. Жребият бе пренасрочен поради рестрикциите в Германия, свързани с епидемията от COVID-19.

Поради епидемичната обстановка и мерките за борба с коронавируса, тегленето на съперниците на 29 април ще е при Закрити врата и ще бъде предавано пряко в интернет.

Всяка от страните домакин на ЕвроБаскет 2022 от 1 до 18 септември – Чехия, Грузия, Германия и Италия има право да си избере една партньорска страна, която да обяви до 1 април. Партньорските държави не трябва да са в урната на избралия ги домакин.

България се връща сред 24-те страни финалисти на шампионата на Стария континент за първи път от 2011 г., след като в Рига победи за втори път Латвия, с драматичното 66:65, и завърши на трето място в група Н на квалификациите.

Тъй като е на 49-то място в световната ранглиста и на 27-мо в европейската, българският национален отбор е в последната урна за жребия.

Компания на „лъвовете“ там правят съперника ни от квалификациите и победител в нашата група Босна и Херцеговина, Холандия и Естония. Това са и тимовете, с които България със сигурност няма да бъде в група.

В първа урна са световният номер 2 – Испания, Сърбия, Гърция и Франция. Литва, Русия, Италия и Чехия са във втора урна, Полша, Хърватска, Турция и Словения – в трета, Германия, Украйна, Финландия и Грузия – в четвърта, а в пета – Белгия, Унгария, Израел и Великобритания.


image0 (9K)