Световни новини

Българи може да бъдат екстрадирани от Великобритания заради източване на COVID-помощи

Както ЗАРАТА съобщи в началото на седмицата, българи са заподозрени в злоупотреба със средства, предназначени за помощи за справяне с последиците от коронавируса във Великобритания: Български банди присвоили британски помощи за засегнати от кризата с коронавируса

„Имаше одит на една от програмите и наистина ставаше въпрос за отклонени неправилно средства, за над 26 млрд. паунда. Смята се, че става въпрос за организирана престъпност“. Това обяви пред Нова телевизия Павлина Трифонова, която е кореспондент на „24 часа“ в Обединеното кралство.

„Помощите се отпускат на юнашко доверие. Хората и фирмите пращат декларации. Има система, която позволява това да стане онлайн. Проверките не могат да бъдат направени в момента, в който кандидатстваш. Много се изкушават да казват, че не работят, а всъщност не е така. Това е лесно доказуемо. Тук действа електронно правителство и може да се намерят проверки в реално време. Ако тук те хванат, те чака много строги наказания. Българите може дори да бъдат екстрадирани“, твърди Трифонова.

По думите й ситуацията с коронавируса във Великобритания се влошава. Новите случаи само за ден са 17 000, а на починалите – 148.

„Вероятно ще се наложи национална блокада. Има градове, особено студентските, които са под блокада. Полицията на няколко пъти прекрати купони на младежи“, поясни Павлина Трифонова.

 

 

Пламен Пенчев

Share
Published by
Пламен Пенчев

Recent Posts

Стоян Георгиев сам напуснал ПП, имали различни мнения

Нямам място в редиците на тази партия, заяви той...

11 минути ago

Последни сме в ЕС по извънреден труд

Гърция е на първо място...

26 минути ago

Прокълнатата неделя на Формула 1: 30 години от смъртта на Айртон Сена

Дори и днес пилотът удивлява хората...

49 минути ago

ЦСКА отрекоха Бербатов да е президент на клуба

С него дори не са водени разговори...

49 минути ago

ГЕРБ застават плътно зад държавната детска болница

От партията призоваха всички правителства да работят по нея...

един час ago
image0 (9K)