Българка разказа пред съд в Англия за страховити хазаи, които изнудвали наемателите си

Българка разказа пред съдебното жури в Кентърбъри, Англия как тя и децата й са били принудени да се скупчват около котлоните на готварската печка, за да се стоплят, след като хазяите й изключили отоплението, пише Kent Online, цитиран от Блиц.

Анка Ангелова даде показания в процеса срещу четирима души, обвинени в заговор за изнудване и незаконно изгонване на 26 наематели на Athelstan Road, Маргейт.

Сред другите предполагаеми жертви е баба й, която казва, че маскирани мъже й прекъснали тока и я заплашили с насилие, ако не напусне дома си под наем.

Тя и нейният партньор ветеран от армията избягали от страх, оставяйки след себе си заветните му военни медали, чу съдът на Кентърбъри.

Майка и син Сохила Тамиз, 66 г., и Педрам Тамиз, 47 г., заедно с Касем Ел Дарат, 53 г., и Адам МакЧесни, 39 г., са обвинени в извършване на кампания на насилие – включително обливане на наемател с бензин – в опит да го изгонят незаконно.

Ангелова, българска гражданка, разказа за ужаса си, след като се преместила в двустаен апартамент на Athelstan Road.

Тя, децата и майка й взели имота, без да са го видели, след като подписали договор за наем и дали 1300 паунда.

„Беше в много лошо състояние. Имаше мухъл по стените, прозорците бяха счупени и не можеха да се затварят напълно“, каза Ангелова с помощта на преводач.

Бойлерът не работеше, нямахме отопление„, добавя тя.

Ангелова каза, че тя и децата й са били принудени да използват кухненската печка за отопление, докато са били без отопление от ноември 2020 г. до януари 2021 г.

След това, когато се завърнала в България през юли, Olympia Homes позволила на агенти да унищожат пода в банята й, каза тя.

Тя казва, че майка й и децата й били изведени на улицата и ключовете им били взети.

При завръщането си в Обединеното кралство два дни по-късно Педрам обещал да плати хотел за настаняване на г-жа Ангелова и децата й, обясни българската майка.

Бяхте ли настанени в хотел?“, попита прокурорът Майкъл Полак.

„Не, трябваше да спим в колата“, отвърна тя.

Жената каза, че скоро влезли в апартамента, след като тя прехвърлила детето си през отворен прозорец, което след това отключило вратата.

Делото продължава.

https://www.dunavmost.com/====… Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)