Българка спечели бронзов медал на зимните младежки игри в Лозана

Българска хокеистка с олимпийски медал! 15-годишната Мария Руневска в състава на международния „син“ отбор спечели бронзово отличие на младежките олимпийски игри в Лозана и това без съмнение е историческо постижение при дебюта на дисциплината 3 на 3 на такъв форум.

Тимът на Мария спечели с 6:4 срещу „кафявите“, като първият гол в мача бе дело на нашето момиче. В София в състава на столичния „Славия“ тя играе заедно с момчетата поради липса на отделно първенство за момичета.
Мария казва, че това я прави много борбена, а сплотеният отбор в Лозана и мотивираните й съотборнички, както и ценните указания на треньорката“, са били ключът към успеха.

„Винаги ще помня това състезание, от което освен олимпийския медал, ще ми останат, надявам се, много приятелства“, сподели Руневска след края на мача.

Смесената ни щафета в биатлона зае 13-о място, но заслужава да се отбележи отличната стрелба на първи пост на Валентина Димитрова, която не допусна грешка и предаде на следващия пост на втора позиция. Отборите в тази дисциплина са съставени от две момичета и две момчета, като за България стартираха Валентина Димитрова, Лора Христова, Красимир Атанасов и Васил Зашев. Титлата в това атрактивно състезание е за Норвегия.


image0 (9K)