Българка – студентка в Италия, е намерена обесена

22-годишна българска студентка от Университета в Павия била намерена обесена, след като 24 часа преди това била обявена за изчезнала.

Според местното издание „Ла провинча павезе” момичето изчезнало от общежитието си в университетския кампус в събота. В неделя местен земеделец я намерил съвсем случайно обесена на дърво на пътя „Кампеджи”, съобщава 24 часа.
Все още не се знае по какви причини момичето е сложило край на живота си. Полицията разпитала съквартиранта на българката в двустайното жилище в общежитието, но засега няма яснота. Сред хипотезите за трагедията е любовно разочарование, но се разследва и какви са резултатите от следването на момичето. То не е оставило никакво писмо.

Факсимиле: „Ла провинча павезе”
За последен път момичето било видяно живо в събота сутринта. След това българката излязла от общежитието, минавайки през рецепцията. Предполага се, че е изминала няколкостотин метра по пътя, успереден на кампуса, след което е пристигнала до горичката в дъното на пътя „Кампеджи”, близо до автобусния гараж.
Българската студентка носела със себе си въже, което според властите означава, че вече била решила да сложи край на живота
си.
Тревога за изчезването надали приятелки на студентката и съквартирант


image0 (9K)