БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ ВДИГАТ НАРОДА НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ СКОКА НА ВСИЧКИ ЦЕНИ

Според патриотите т. нар партии на промяната хвърлиха страната в несигурност и спекула, идва страховита инфлация

Ние, БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ- ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ, излизаме на протест срещу скандалното поскъпване на тока и на парното. На първи юли се очаква КЕВР да увеличи цените на тока за битови нужди с 5%, а на парното с 20%! Това ще обрече милиони българи на глад, мизерия и трудно оцеляване! Докато КЕВР заседава ще припомним на неговите членове, че живеем в България, че заплатите ни не са европейски и че е време да се мисли за хората и за бизнеса, а не за монополите! Очакваме всички българи, които не искат да търпят тиранията на монополите в 12 часа на 1 юли пред КЕВР.

Стоките от първа необходимост рязко поскъпнаха през последните седмици, което обрича хората на мизерия и битка за оцеляване. Големият скок в цените е най-осезаем при стоките от първа необходимост по магазините в цялата страна. Така например, ако доскоро цената на литър олио бе 1,60-1,80 лева, то в момента минималната цена за същото количество стартира от 3,80 лева. Т.е. увеличението е над 100 процента! Промяната при захарта също не е малка – над 20%, както и при брашното, ориза и сиренето. Експерти замериха, че само за първата седмица на юни, пилешкото е скочило със 7 процента! За същия срок картофи на едро регистрираха ръст на цената си от 10% и от 90 ст. килограм вече се продават за 1 лв. Мегаскок от близо 20 на сто има и при месото.

Очевидно е, че служебното правителство на Румен Радев няма ефективна стратегия, за да се справи с „танца“ на цените. Или пък не му е приоритет. За българските граждани обаче идва тежко финансово бреме – и то в условията на икономическа и здравна криза. Икономисти предупреждават, че ни очаква страховита инфлация. Тя обаче можеше и да не се случи ако имаше действащ парламент, а т. нар. партии на промяната не бяха проявили политическа безотговорност и нехайство към народа. С отказа да съставят редовно правителство, преследвайки дребни лични сметки за още някой и друг мандат отгоре, те реално хвърлиха страната в хаос и несигурност и дадоха „зелен коридор“ на спекулата.

И трите патриотични формации са имали свои законодателни инициативи в борбата срещу високите цени и спекулата. ВМРО няколко пъти са внасяли поправки в Закона за защита на потребителите с цел да има максимална надценка на стоките от първа необходимост. При наличието на ръст, който може да застраши нормалния живот на бедните българи, Министерство на труда и социалната политика да предложи на Министерство на икономиката регулиране на надценките на конкретните продукти. ВОЛЯ и НФСБ водеха законодателни битки срещу картелите и монополите, които диктуваха цените в ущърб на българските граждани.

Битката срещу ограбването на българите през високи цени от картели и монополи ще бъде основна част от работата на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ и в следващото Народно събрание.

 

 

 


image0 (9K)