Българският ансамбъл поведе в многобоя след изпълнение с пет обръча

Ансамбълът на България поведе в многобоя след изпълнението с пет обръча на Световната купа по художествена гимнастика, която започна  в „Арена Армеец“ в София.

Българските грации изпълниха много силно композицията си на фона на модерна интерпретация на народната песен „Безродна невеста“ и получиха оценка от 20.600 точки, от които 12.400 за трудност.

[ad id=“225664″]

Ансамбълът е състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Елена Бинева и Теодора Александрова, със старши треньор Весела Димитрова и помощник-треньор Михаела Маевска.

Вчера на официалната тренировка Бинева получи контузия на глезена, но тази вечер момичетата се представиха невероятно пред българска публика и водят с почти точка пред Русия.

[ad id=“263680″]

Българският ансамбъл спечели титлата в София на Световната купа през миналата година.

„Бяхме много развълнувани, защото това е първото ни участие на Световна купа за тази година с новите съчетания. Освен това играхме пред родна публика. Имахме някои проблеми преди състезанието, но ги преодоляхме и сме щастливи, че успяхме да си изиграем съчетанието“, каза капитанът на ансамбъла Симона Дянкова пред БНТ.

Националките се класират и за финала на пет обръча в неделя.

Руският ансамбъл остана втори с 19.700 точки, а тройката допълва Япония с 19.500 точки.

В топ 6 са още Беларус с 19.200 точки, Италия с 18.850 точки и Украйна с 18.700 точки.

На Световната купа в София участват 18 ансамбъла.

[ad id=“236993″]

В събота са изпълненията на три топки и две въжета при ансамблите, след което ще станат ясни медалистите в многобоя. Финалите на отделните уреди са в неделя.

Утре състезанието започва в 14.00 часа с изпълненията на индивидуалните състезателки с бухалки и лента.


image0 (9K)