Българското правителство с важна информация за българите във Великобритания

До края на миналата година българското посолство в Обединеното кралство е провело 41 информационни събития в различни градове на Великобритания. На тях представители на българската общност са били запознати с британската схема за придобиване на статут на уседналост.

В резултат на тази кампания – по данни на британското вътрешно министерство, вече 139 000 българи в Обединеното кралство са кандидатствали за статут на уседналост, съобщават от Министерския съвет.

Към Държавната агенция за закрила на детето е сформирана работна група. Целта е да бъде създаден механизъм, който да подобри координацията при случаи на нарушаване на правата на български деца във Великобритания. В работната група са включени и представители на Министерството на външните работи, на Министерството на правосъдието, Министерството на труда и социалната политика, както и на Агенцията за социално подпомагане.

Министерството на вътрешните работи е внесло в Народното събрание законопроект за допълнение на Закона за влизането и пребиваването на територията на Република България на гражданите на страните от Европейския съюз и на членовете на техните семейства. В същия законопроект са включени и изменения в Закона за българските лични документи.

bnr.bg

 

 


image0 (9K)