Бързо, лесно, вкусно – закуска за цялото семейство!

Търсите ли вкусна, засищаща и безглутенова закуска, която ще се хареса на цялото семейство? Безглутеновата диета може да бъде предизвикателство. Но не се притеснявайте – ние сме се погрижили за вас. Ето няколко лесни, вкусни и безглутенови рецепти за закуска, които ще се харесат на цялото семейство. От овесена каша, до палачинки и смутита – със сигурност ще се намери нещо, което ще се хареса на всички. Нека превърнем закуската във вкусно начало на деня ви!

Безглутенови бананови палачинки

Започнете сутринта си с лесна и вкусна безглутенова закуска: бананови палачинки. Необходими са ви само един зрял банан, две яйца и една супена лъжица бадемово брашно. Просто намачкайте банана и го смесете с яйцата и бадемовото брашно. След това загрейте тиган с незалепващо покритие и разлейте тестото в него с помощта на лъжица. Гответе до златисто и се наслаждавайте на тези вкусни палачинки. Може да подготвите различни видове сладко, здравословен течен шоколад, плодове, мед или просто да ги хапнете без нищо, защото дори така са изключително вкусни.

Високо протеинова закуска

Тази закуска може да се определи като закуска за шампиони. Въпреки многото компоненти, които присъстват, за нейното приготвяне ще ви бъдат необходими само 25 минути. Загрейте грила на висока степен и напръскайте доматите с малко олио. Овкусете ги добре и ги подредете в застлана с фолио тава, след което я поставете във фурната. Гответе за 4-5 минути, след което добавете бекона в тавата. Не забравяйте да обърнете бекона, ако е необходимо, докато се изпече, и изключете фурната. Оставете ги вътре, за да запазите всичко топло.

За пържолата загрейте малко масло в голям тиган с незалепващо покритие на силен огън. Овкусете добре, и когато тиганът се нагорещи, я запържете за 3-4 минути от всяка страна, за да бъде средно изпечена, след което я оставете да почине, докато сте готови да я консумирате.

Междувременно хвърлете гъбите в още горещия тиган и ги запържете за 2-3 минути, докато леко променят цвета си. След това ги преместете от едната страна на тигана, а от другата добавете спанака. Гответе, докато омекне. Сложете тенджера с вода да заври и разбийте в нея яйцето. Намалете котлона до леко кипване и разбийте яйцето с вилица, докато омекне. Сервирайте всичко заедно и се наслаждавайте на тази многокомпонентна и богата трапеза.

Овесени ядки и чиа поридж

Тази веган закуска е изпълнена със здравословни съставки като калций, витамин С, фибри. Накиснете овесените ядки и семената в 800 мл вода за една нощ. На сутринта запечете филираните бадеми в сух тиган на средно висока температура до златисто кафяво от всяка страна, около 2-3 минути. Оставете настрана в затворен съд. Загрейте овесените ядки и семената в тиган с 200 мл овесено мляко, като разбърквате, докато се сгъсти. Разделете сместа в две купички, като добавите по 50 мл овесено мляко във всяка, след което добавете по четвърт порция кисело мляко, бадеми и грейпфрут.

На следващия ден пригответе втората порция и загрейте отново останалата овесена каша в тиган с още малко овесено мляко. Разпределете я в двете купички и добавете останалото кисело мляко, бадеми и грейпфрут. Тази закуска може да се съхранява в хладилника в продължение на два дни. Насладете ѝ се студена или я затоплете преди сервиране.

Ако искате да заложите на нещо подобно, с което да набавите необходимите на организма хранителни вещества, то изберете безглутенова гранола цена, на която не може да устоите. Тази закуска определено изисква не повече от няколко минути, а енергийните стойности, които ви предлага са напълно достатъчни, за добрия старт на деня.

Здравословната закуска не трябва да бъде задължение и тежест. С малко планиране и подходящи съставки можете да се насладите на вкусна, бърза и лесна закуска, подходяща за цялото семейство. Така не само ще заредите тялото си с енергия и ще повишите продуктивността си, но и ще си набавите основните хранителни вещества, необходими за поддържане на енергията през целия ден.


image0 (9K)