Важна победа за Берое

 

Берое спечели ценна победа над Септември с 2:0, видя ЗАРАТА. Головете за тима от Стара Загора вкараха Тонислав Йорданов от дузпа през първото полувреме и резервата Уерди Мара след почивката. Благодарение на трите точки Берое изпревари временно в класирането Ботев (Враца) и е на 11-о място в Трета група.

Отборът на Септември започна по-активно мача, но гостите трудно стигаха до положения пред вратата на Иван Караджов.

Още в 16-ата минута защитникът на домакините Густаво Каскардо бе заменен принудително от Спас Георгиев.

Тонислав Йорданов откри резултата от дузпа в средата на първото полувреме, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле на капитана на столичани Асен Георгиев. Йорданов стреля силно в центъра на вратата и въпреки че Димитър Шейтанов не мръдна мястото си топката влетя силно в мрежата над протегнатите му ръце.

В 62-рата минута при бърза контраатака Васил Василев се откъсна отляво и върна хубав пас назад на връхлитащата резерва Уерди Мара, който с плътен удар по земя направи 2:0. Това бе първи гол за албанеца с екипа на старозагорци, като той дълго време чакаше своята картотека.

Малко по-късно Мара опита нов хубав удар, но този път той премина покрай вратата.

В самия край на мача вратарят на домакините Иван Кораджов се опита да излъже Атанас Кабов от Септември и с малко избегна да му бъде отнета топката и това да доведе до конфузен гол.


image0 (9K)