Важни решения за повишаване на глобите в Чирпан

Общинските съветници приеха редица важни промени в Наредбата за местните данъци и такси на днешното заседание на Общинския съвет в Чирпан.

Те гласуваха патентният данък на таксиметровите шофьори в града да е 300 лв. годишно. Старейшините приеха промени и в Наредбата за опазване на околната среда. С тях глобите за отглеждане на стопански животни на територията на града се увеличава двойно – от 20 на 50 лв. за първо нарушение, и от 50 на 100 лв. за всяко следващо.

Важно уточнение: Това не се отнася за домашни любимци като котки, кучета и др.

Съветниците взеха решение за отдаване за ползване с цел отглеждане на риба и други водни животни на два язовира в общината.

Те приеха също решения за отдаване под наем на имоти, частна общинска собственост.

В края кметът на Чирпан Кичка Петкова благодари на инж. Ранов, който присъства на заседанието, за проявеното разбиране по отношение на искането на Общината да придобие имоти, които в момента са частна държавна собственост. Областният управител изрази готовност да оказва съдействие на местната власт във всички посоки. Той поздрави съветниците за ползотворната им и експедитивна работа и им пожела да продължат отговорно да работят в името на доброто на своя град.


image0 (9K)