Валентин Златев пред прокуратурата: Не знам за какво ме викат

Валентин Златев пред прокуратурата: Не знам за какво ме викат

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не знам за какво ме викат, каза Валентин Златев на влизане в прокуратурата на въпрос дали е заради „Барселонагейт“, където се разследва пране на пари. Обеща повече подробности, когато разпитът му приключи.

Все още в сградата е Ивайла Бакалова. Очаква се да пристигне и Георги Самуилов, собственик на „Инстаойл“.

„Знам достатъчно за къщата в Барселона и затова ще дам показания като свидетел. Получавала съм заплахи заради този случай“, каза по-рано днес Ивайла Бакалова, преди да влезе в прокуратурата, където ще даде показания по досъдебното производство „Барселонагейт“, заради което искат имунитета на Бойко Борисов.

Известни са близките й отношения с Борислава Йовчева, която според информации на чужди медии е живяла във въпросната къща в Барселона и е в близки отношения с бившия премиер.

Още по темата

31 май 2023 12:57

54

30 май 2023 19:51

299

Във вторник Софийска градска прокуратура предложи главния прокурор Иван Гешев да поиска от Народното събрание снемането на имунитета на бившия премиер и депутат в 49-ия парламент Бойко Борисов.

Причината е разследването, по-популярно като „Барселонагейт“, по което имало събрани доказателства за пране на пари от страна на Борисов. От тях можело да се стигне до извода, че бившият министър-председател е предоставил на трети лица, придобити в резултат на извършено престъпление, средства за закупуването и наемането на недвижими имоти в чужбина, посочват още от прокуратурата.

Главният прокурор Иван Гешев днес отказа да коментира предложението за сваляне на имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Миналата седмица по същото разследване бе разпитван и самият Борисов. Той отговаря 2 часа на въпросите на прокурор. Тогава лидерът на ГЕРБ не обясни как е минал разпитът му, но неговият адвокат Менко Менков даде подробности пред журналисти. “Няма никакъв гейт, защото няма престъпление”, каза Менков. И посочи, че за 4 години разследване клиентът му е ходил още 2 пъти на разпити. Въпросите винаги били едни и същи – дали познава някого. Според Менков вероятността Борисов да стане обвиняем по това разследване е нулева.

 

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)