Валери Симеонов: Не съм си купил даже кучешка колиба!

„Тук съм, за да упражня правото си на отговор по Закона за радиото и телевизията. В материал, който БТВ излъчи беше уронен моя престиж. Прокуратурата още не ме е търсила и не знам дали е започнала проверка. Този, който е подал сигнала ще бъде осъден, защото там се изказват неверни твърдения и лъжи.“ Това каза Валери Симеонов в сутрешния блок на бТВ.

„Никога не съм допускал, че ще се стигне до това аз да давам обяснения. Всичко е абсолютно законно, искам да свърши проверката, за да се добера до името на този, който е подал сигналът. Внушение е, че ние купуваме общинска земя, този имот е закупен от частни лица. Били сме съсобственици с общината на идеалните части от този имот. Общината решава да продаде този имот, отивам при кмета и му казвам – искам цената да бъде завишена над пазарната. Общината ми продава имот, в който аз съм съсобственик“, обясни Симеонов.

„Теглих кредит, за да мога да платя цената на този имот. В това няма пазарна логика, но има политическа логика. Подготвям дело срещу бТВ и съм изискал суровия материал“, каза Симеонов.

„Не съм баба Ванга, не знам как скандалите с апартаментите ще се отразят на изборите. Не съм си купил апартамент, не съм си купил дори кучешка колиба“, каза Симеонов.

„Госпожа Ангелкова си е купила апартамент за 220 евро квадрат, питам „оставкаджията“, защо тя не си е подала оставката. Дали ще си подаде оставката, това е решение на министър-председателя“, допълни Симеонов.


image0 (9K)