Валери Симеонов: От тази нощ битката за тишината в Слънчев бряг ще бъде война

„От тази нощ битката за тишината ще бъде война. Следва продължение…”, закани се вицепремиерът Валери Симеонов, един от ресорите на когото е и туризмът, по повод шума в курортния комплекс „Слънчев бряг”.

По думите му след среднощната акция, в която е бил „закопчан” с белезници  и един диджей (Станчо – б.ред.), а няколко заведения – затворени, „Слънчев бряг” се е превърнал в „синоним на нормален и тих европейски курорт”.

[ad id=“237001″]

Как се случи всичко, обяснява той в поста си във „Фейсбук” (следва текст без редакторска намеса):

„В 1 през нощта събрахме хората от всички контролни институции в РПУ Слънчев Бряг, където ги разделихме на две групи съвместно с полковник Рачев, заместник-началник на ОД Бургас. Започнахме мащабни изненадващи проверки, като първият удар беше върху прословутия „Оксижен” на известната пазарджишка мутра Божо „Кравата. Заведението е имало над 20 акта за нарушения до снощи, но продължаваше да работи и да нарушава разпоредбите за шум.

[ad id=“225664″]

Тази нощ, обаче, им бяха иззети музикалните уредби и под слисаните погледи на собствените им охранители, „Оксижен” прекрати работа. Установени са още нарушения на финансовата дисциплина от НАП, нарушения на закона за храните и наличие на нерегламентирани храни от Агенция по безопасност на храните, нарушени изисквания за пожарна безопасност, липса на здравни книжки и трудови договори от Инспекция по труда, и други. Заради отказ за съдействие и съпротива DJ-ят беше „закопчан“ с белезници и прибран в районното за 24 часа.

След като приключихме проверката на „Оксижен” и заведението затвори, тарикатите са внесли нови апаратури. Изчакахме „възкръсналото“ заведение пак да се напълни с хора и отново им иззехме аудио уредбите.

По същото време, вторият екип проверяваше съседните заведения – известното със силното си озвучаване „Съни Дриймс”, като след това се прехвърли към друго скандализиращо обществения ред заведение на централната алея – „Корнера”.

Държавата доказа, че когато имат политическата подкрепа, институциите не само могат да свършат работата си безупречно, но и го правят с желание и хъс за налагане на закона. Държавата на закона ще покаже, че е по-силна от държавата на мафията.

От тази нощ, битката за тишината ще бъде война.


image0 (9K)