ВАР помогна на Испания да спечели група „B“

Испания завърши наравно 2:2 с Мароко и така се класира за 1/8-финалите на Мондиала, където ще играе с Русия. ВАР технологията помогна на ибеийците да стигнат до равенството, а освен това възпитаниците на Фернандо Йеро не впечатлиха с играта си.

Мароко показа,че играе за честта си и даде сетиозен отпор на иметиния си съперник, но за съжаление отпаднаха от Световното първенство.

Двубоят започна с очаквано надмощие на „ла фурия“. Испанците атакуваха добре чрез Иско и Давид Силва и владееха повече топката типично в свой стил.

Първият гол обаче беше за Мароко. В 12-ата минута Бутаиб се възползва от елементарна грешка на Андрес Иниеста и се озова очи в очи с Де Хеа, за да вкара топката във вратата.

[ad id=“225664″]

Испания изравни само 5 минути по-късно. Грешникът Иниеста влезе на скорост в наказателното поле на Мароко и предостави топката на Иско, който от 2 метра не сбърка и възобнови паритета в резултата.

В следващите минути иберийците продължиха да натискат своя съперник и владееха инициативата. Мароко разчитаха на контраатаки и при една от тях голмайсторът Бутаиб отново излезна сам срещу Де Хеа, но вратарят на Манчестър Юнайтед отрази удара му и направи своето първо спасяване на Мондиала.

В последните секунди на първото полувреме неостаряващият Иниеста проби от ляво в наказателното поле на Мароко, но сантиметри разделиха Диего Коста от това да играе с топката.

През втората част Испания продължи да владее инициативата. Разконцентрираната игра на иберийската защита обаче предоставяше положения за Мароко. При една от тези ситуации Давид Де Хеа се намеси ключово след неразбирателство между него и защитник.

В 55-ата минута африканците бяха близо до гол, когато Амрабат отправи изстрел към вратата и напречният стълб се оказа единственото препятствие към испанската мрежа.

Европейските и световни шампиони отговориха с удар с глава на Пике, но топката профуча покрай гредата.

[ad id=“263680″]

10 минути преди края Хаким Зиеш стреля, но Пике отби удара му в корнер. След изпълненото статично попадение Мароко поведе в резултата. Юсеф Ен Насири се извиси над всички и прати топката неспасяемо във вратата на Де Хеа.

В последната минута ВАР помогна на Испания да изравни резултата. Яго Аспас се разписа след корнер. Първоначално главният съдия отмени гола поради засада, но помощник-съдиите в стаята за видео повторения му подсказаха, че голът е редовен.

До края опасни ситуации липсваха и така Испания се класира за 1/8-финалите, където ще играе срещу домакините от Русия.


image0 (9K)