Вежди Рашидов към Манолова: На Вас защо Ви казват „сестра Галева“?

ГЕРБ предложи за председател на НС Цвета Караянчева, както и гласуването да става със ставане от място с поименно извикване по азбучен ред и извикване на „за“, „против“ и „въздържал се“, с мотивът, че изборът на председател е едно от знаковите събития в НС.

„ГЕРБ ще се въздържи при гласуването на кандидатурите на другите политически сили за председател на парламента“, съобщи пред журналисти Десислава Атанасова.

Тошко Йорданов от ИТН предложи Ива Митева-Рупчева за председател на НС.

Той иронично заяви, че „за да се направи разлика с прекрасната кърджалийска кандидатура“ ще прочете подробна биография на кандидата.

Рупчева е работила след завършването си в МП, преминала през всички стъпала на юрист в НС, участвала е в Съвет по нормотворчество, каквото и преподава в Университета.

„Председателят на НС не може да е срамно смокиново листо за престъпленията на ГЕРБ и нека върнем този титаничен интелект, производител на поцинковани кофи, там, където му е мястото – в Кърджали“, заяви Николай Хаджигенов.

„Моля да не позволявате подобни квалификации от тази трибуна“, обърна се Вежди Рашидов към председателстващата Мика Зайкова.

„На Вас защо Ви казват „сестра Галева“? обърна се той към Мая Манолова и попита защо се допуска да се говори за „мутри“ в парламента.

„Ще ми пееш насаме“, отговори той на реплика от залата и завърши с думите, че е вулгарно да бъде обиждана жена.

Публикувано със съгласието на Faktor.bg

 


image0 (9K)