Вежди Рашидов: Създаваме квалифицирани кадри и ги изпращаме да служат на други държави. В България остава това, което „не става за чеп за зеле“

България изнася потенциала си в чужбина, а остава това, което „не става чеп за зеле“. Това заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ и бивш министър на културата Вежди Рашидов.
„В България няма безработица, има липса на квалифицирана работна ръка. Това е драмата на България. Ние образоваме добре децата. Държавата инвестира много пари. Създаваме квалифицирани кадри и ги изпращаме да служат на друга държава и да плащат данъци на друга държава. Тук остава онова, което не става за чеп за зеле. И това не е добре за държавата. Това е пътят за закриване на една държава“, заяви Рашидов.
„Аз всеки ден виждам пред очите си как се източва можещото, образованото, читавото, което разчита на две ръце и мозък, и все повече остава това, което не става за нищо и което навън не може да оцелее“, каза още той. Сериозни култури и държави са загинали, така че да не си правим илюзии, че малка държава като България ще издържи, каза още той.

[ad id=“263680″]
Рашидов също така сподели, че синът му е напуснал България, защото децата му са били тормозени в училище заради „просташкия образ“, който някои медии са изградили на Вежди Рашидов. Той допълни, че не съжалява, че не е заел министерското кресло отново и че с радост се завръща в амплоато си на творец.

Източник: actualno.com

 


image0 (9K)