Венелин Петков стана учител

Уволненият от директорския пост на бТВ Венелин Петков не остана за дълго без работа.

Журналистът се подвизава като даскал в частно столично училище, където изнася лекции пред децата на теми като сбъдването на мечтите, професионалния път и реализация. Петков споделил с учениците, че преди да замине да следва в САЩ, е работил като преводач, учител и носач на краставици, но когато късметът го отвел до международния отдел в БТА разбрал, че единственото, с което иска да се занимава, е журналистиката. След 20 години стаж в бТВ, последните от които като директор на „Новини и актуални предавания“ срещу тлъста заплата от 15 хиляди лева на месец, Петков бе сменен от новите собственици на медията с колегата му и негов бивш подчинен Антон Хекимян.

Преди рокадата двамата бяха в приятелски отношения, които датират още преди пътищата им да се пресекат професионално. Любопитна подробност е, че Хекимян и Петков са родом от Стара Загора, а освен това са завършили и една и съща езикова гимназия в Града на липите. Телевизията още повече ги сближила, но повишението на Антон сложило точка на тяхното приятелство. Впечатление прави, че бившият шеф на Хекимян не му е честитил новата позиция. Освен това очевидно Венелин не се интересува от персоната на своя доскорошен другат, тъй като не го е добавил в приятелската си листа в профила си в Инстаграм, където наскоро си направи регистрация.

Докато беше шеф в бТВ, бившият на Гена Трайкова бранеше личния си живот като бойно поле. Той успя да запази връзката си с колежката Николета Маданска далеч от светлините на прожекторите близо 5 години. Откакто е безработен обаче, той конкурира по активност в социалните мрежи родните плеймейтки, пише Ретро.

 


image0 (9K)