Спорт

Весела Лечева откри ново стрелбище в Националната спортна академия

 

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева присъства на откриването на новото учебно и тренировъчно стрелбище в Националната спортна академия „Васил Левски“, научи ЗАРАТА. То ще даде възможност на много студенти да се обучават при най-добрите условия. В откриването участваха ректорът на НСА проф. Николай Изов, академичното ръководство, преподаватели и студенти.

Проф. Николай Изов и Весела Лечева, която е петкратен световен шампион по стрелба и двукратен олимпийски медалист, направиха символично и първите изстрели на новото стрелбище.

„Поздравявам Ви за тази придобивка. Това е втората зала, която откривате от началото на краткия ми мандат, което показва, че ръководството на Националната спортна академия работи сериозно и иска постоянно да подобрява условията за обучение и подготовка. Надявам се през тази зала да минат много бъдещи треньори, които да подготвят новите ни шампиони“, каза министър Лечева.

Весела Лечева посети и закритата писта по лека атлетика, която предстои да бъде ремонтирана, така че да отговаря на най-съвременните изисквания. Ремонтът ще бъде направен със съвместните усилия на НСА и ММС.

Ректорът на НСА запозна министъра на младежта и спорта с всички планове за обновление на залите на територията на висшето училище. В момента в кампуса се облагородяват и зелените площи, като Весела Лечева, проф. Николай Изов, олимпийската шампионка Тереза Маринова и други преподаватели засадиха дръвчета около алеите, по които всеки ден минават хиляди студенти.

Стефан Стефанов

Recent Posts

Полицаи и деца заедно в акция на пътя

Подрастващите научиха важни уроци за безопасността си на пътя...

20 минути ago

Бургас отбеляза Летния Никулден с курбан и концерти

На днешния ден рибарите ритуално "отключват" морето...

24 минути ago

В китайски зоопарк: Нямат панди, боядисват кучета „чау чау“

Използвали био бои заради атаки от еколозите...

един час ago

Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира?

Той определя различни правила за двама ви...

един час ago

Габриела Маринова от Берое спечели сребро на световното по карате стил „шотокан“

  Габриела Маринова от IXв клас на СУ "Максим Горки" спечели сребърен медал на Световното…

2 часа ago
image0 (9K)