Взеха книжката на старозагорец, отказал проба за алкохол и наркотици

От служители на ОДМВР – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с незаконно държане и разпространение на наркотични вещества.

На 23 февруари, 9,20 ч., на бул. „Митрополит Методи Кусев“ в Стара Загора, е спряно за проверка „Ауди“, управлявано от 37-годишен старозагорец. При извършения обиск у него са открити полиетиленово пакетче, съдържащо бяло, кристалообразно вещество – метамфетамин с тегло 0,12 г.

В 23:40 ч., в село Ракитница, общ. Стара Загора, е спрян за проверка „Ситроен“, управляван от 42-годишен мъж от Стара Загора и пътник в автомобила – 32-годишен мъж също от Стара Загора. В автомобила е открит метамфетамин с тегло 10,92 г.

Водачът на „Ситроен“-а е отказал да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, поради което му е отнето свидетелството за управление на МПС.

В ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354а, ал.1 от НК. Тримата са задържани за срок до 24 часа, като работата по документиране на престъпната им дейност продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Стара Загора.


image0 (9K)