Вижда ли се краят на ледената епоха

 

 Над Западна и Централна България облачността ще се разкъсва и намалява, на много места – до предимно ясно време. В източните райони все още ще е предимно облачно и с валежи от сняг, значителни в югоизточните райони. Такава е прогнозата за времето на синоптиците от НИМХ към БАН, цитирани от БТА.

Сутринта ще бъде студено с минимални температури предимно между минус 15 и минус 10 градуса, по-ниски в котловините на Западна България. Утре преди обяд валежите в Източна България ще спрат, облачността и там ще се разкъса и намалее и над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, временно и силен вятър от запад-северозапад.

Максималните температури в повечето места ще са между минус 4 и 1 градуса. Атмосферното налягане ще остане близко до средното за месеца. По Черноморието облачността ще е значителна и преди обяд, главно по южното крайбрежие, все още ще превалява сняг. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между минус 1 и 2 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Температурата на морската вода е 1 – 3 градуса. В планините ще бъде студено и ветровито. Ще духа бурен, по високите и открити части – до ураганен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, често значителна и преди обяд на места все още ще превалява сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 5 градуса, на 2000 метра – около минус 9 градуса.


image0 (9K)