Визите за Канада падат от 1 декември

От 1 декември падат визите за Канада. Това съобщи министърът на външните работи, Екатерина Захариева.
От 16.00 часа на 1 декември българите в рамките на до 6 месеца ще могат да пътуват и престояват в Канада без визи.  Бизнес пътувания, туризъм и посещения на роднините ще са безвизови. Министър Захариева обясни, че българските гражданите трябва да знаят, че това безвизово пътуване не им дава право да работят.

Ако гражданите пътуват със самолет ще трябва да се регистрират на сайта на канадското министерство на външните работи. Регистрацията важи за 5 години, таксата е 7 канадски долара, обясни външният ни министър по БНТ.  Екатерина Захариева уточни, че по суша и море няма нужда от такава регистрация.

[ad id=“263680″]

 Ако българските граждани искат да работят в Канада, трябва да получат разрешение по съвсем друг ред. Пред канадското министерство на труда и социалната политика има проучване. „Моля българските граждани, които са решили да работят, да проучат добре нещата“, подчерта Захариева.
За визите със САЩ Захариева увери, че продължават дипломатическите усилия в тази посока и изрази надежда, че в рамките на три години това ще се случи, пише dir.bg


image0 (9K)