Викторио Илиев спечели сребърен медал на Европейското по бокс

 

Викторио Илиев се поздрави със сребърен медал на Европейското първенство по бокс за юноши и девойки, научи ЗАРАТА. Националът ни проведе много здрава битка на финала на шампионата в Монтесилвано, Италия, но отстъпи на азербайджанеца Махамадали Гасимзаде след 2:3 гласа. Така талантът ни остана в подножието на върха на Стария континент при 57-килограмовите.

Двубоят се разви изключително равностойно. В първия рунд Илиев изпита известни затруднения, докато успее да се адаптира към стила на противника си. Това позволи на Гасимзаде да вземе предимство, след което втората част премина равностойно. Трима от реферите обаче дадоха своя глас на азербайджанеца, а това му позволи осигури аванс при 3:0. В третия рунд Викторио хвърли всичките си сили и бе близо до пълен обрат, но макар да спечели частта, отстъпи с 2:3 в крайния вот.

Така България завърши с четири медала, от общо 8 боксьори, участието си на Европейското първенство. С бронзови отличия се поздравиха Силян Попов (46 кг), Ангел Димитров (48) и Алейна Мехмед (80).


image0 (9K)