Стара Загора

Високотехнологична академия отваря врати в Стара Загора

На 5-ти октомври 2018 ще отвори врати ZaraLab Academy – първата в Стара Загора високотехнологична академия за информационни технологии и професии на бъдещето. Последно поколение компютърни системи, разновидности от 3D принтери и интерактивни дъски са само част от средствата, с които академията цели да засили интереса на гражданите на Стара Загора към високите технологии, а екип от практически специалисти с дългогодишен опит да подготвят малки и големи за кариери в най-високо платените сектори в света. 

[ad id=“225664″]

Организаторите на събитието са подготвили много изненади, възможност за срещи с IT компании с интерес към Стара Загора и вдъхновяващи послания от лидери в сферата на IT и авангардните технологии. Сред част от гост-лекторите се нареждат:

  • Деян Благоев, Търговски директор на Булбера ООД – Българска високотехнологична IT фирма, наградена с приза „Иновативно предприятие за 2017“.

  • Стамен Янев, Изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции

  • Георги Толев, Изпълнителен директор на 3Dbgprint – официален представител на редица европейски водещи производители на 3D принтери

  • Спас Керимов, Изпълнителен директор на Printivo – български авангарден биотех старт-ъп, който разработва технология за принтиране на човешки органи, за да пребори проблема с липсата на достатъчно органи за чакащите животоспасяващи трансплантации

  • Мирослав Иванов, Изпълнителен директор на Аптусо и Тракия Софт – старозагорски компании, които създават първата в света цялостна софтуерна екосистема за медицински цели, използвайки една единствена платформа

  • Добромир Иванов, Изпълнителен директор на Българската старт-ъп асоциация, в която членуват 350 компании и се работи върху над 200 законови и административни промени, целящи да направят България Старт-ъп инкубатора на европейския пазар.

  • Цветан Алексиев, Изпълнителен директор на Сирма Груп Холдинг АД и Сирма Солюшънс АД – най-успешната компания с IPO на българската фондова борса и единствената IT организация с акции в премийния сегмент на БФБ.

  • Атанас Киряков, Изпълнителен директор на Онтотекст АД – многократно награждавана компания за иновативните си продукти, а Атанас Киряков е световно признат експерт в семантичните граф бази данни, изкуствен интелект, дизайн на граф бази, текстов анализ, семантично маркиране, свързване и търсене.

  • Емилия Ангелова – Оперативен директор на фондация MOVE.BG – гражданска платформа, чиятo мисия е да свърже и подкрепи икономическото и обществено развитие на България. Към момента има 500+ члена, сред които дигитални старт-ъпи, акселератори, инкубатори, инвестиционни фондове и споделени работни пространства.

[ad id=“263680″]

В деня на Стара Загора ZaraLab Academy обявява ден на отворени врати като събитието ще представлява микс от конференция, изложение и забавление. Започва в 10:00 часа, а в края на деня ще стартира 48-часов хакатон, организиран съвместно с компания Динакс Инвест и Фондация „Гаргараж“. Най-добрите идеи ще получат награди на обща стойност 20,000 лв, осигурени от партньори и спонсори.

За най-нетърпеливите, ден по-рано, на 4-ти октомври, ще се проведе презентация на най-новите технологии в областта на 3D принтирането и как то улеснява и намаля разходите при редица бизнес и производствени процеси. Четвъртата индустриална революция е вече факт!

Повече информация за всяко събитие ще намерите на страницата на ZaraLab във Facebook, както и на адресите на всяко едно от тях:

3D принтиране и неговото приложение – 4 октомври 2018

ZaraLab Academy: Откриването! – 5 октомври 2018

Zarathon by GarGarage (Startup Hackaton) – 5-7 октомври 2018

Място на провеждане: Стара Загора, бул. Княз Александър Батенберг 28, Сити Център Стара Загора, етаж 1, офис: ZaraLab

Входът е безплатен!

Красимира Янкова

Recent Posts

Четирима волейболисти отказали да играят за националния

Решено е те да не бъдат викани в следващите 5 години...

32 минути ago

„Албена“ открива летния сезон, чака 3000 туристи

Осем хотела отварят за празниците...

42 минути ago

Марадона може и да е издъхнал заради токсично вещество

Идолът на Неапол дълго време се лекува от зависимости...

43 минути ago

Променят движението в столицата заради 6 май

Тази година военен парад няма да има...

51 минути ago

Добромир Иванов от СК Недьо Ранчев спечели бронзов медал на първенството по джудо

  Състезателят Добромир Иванов от СК Недьо Ранчев Стара Загора се представи силно при участието…

55 минути ago
image0 (9K)