Вицепремиерът Дончев за случая с Антон Тодоров: Има истинска политическа баталия

„Според мен случаят с Антон Тодоров няма да се затвори с неговата оставка“, заяви пред „Здравей, България“ по Нова телевизия вицепремиерът Томислав Дончев.

Той коментира, че думите на подалия оставка депутат от ГЕРБ към Виктор Николаев са симптом за едно дълго трупано напрежение и могат да бъдат тълкувани по различен начин.

За обтегнатата политическа обстановка Дончев каза: „Има истинска политическа баталия. Очевидно тече престрелка. Всички казаха остри реплики. Дори не мога да си спомня кой започна пръв. Не ми се иска да е започнал някой от нас. Но си мисля, че политиката трябва да е нещо друго” и изрази надежда словесните престрелки да спрат като напомни, че нито едно добро решение не е било взето по време на политически конфликт.

[ad id=“225664″]

Вицепремиерът коментира и факта, че брат му Момчил Дончев заема висш пост в община Габрово: „Той не е назначен от мен. Нито зависи от бюджетни средства, отпускани от мен. Единственият начин темата с брат ми да не предизвиква вълнение е той да постъпи в манастир”.

След като понеделник Kонсултативният съвет за национална сигурност при президента се провали заради отсъствието на част от политическите лидери. Томислав Дончев коментира: „Далеч съм от мисълта, че някой би си позволил да провокира работата на Съвета или да му организира бойкот. Самата невъзможност на всички лидери да се съберат на една маса е обезпокоителна”.


image0 (9K)