Световни новини

Влиятелен консерватор започва процедура за сваляне на британския премиер Тереза Мей

Пред Камарата на общините премиерът заяви, че Обединеното кралство е изправено пред вероятността да излезе от ЕС без сделка или изобщо да няма Брекзит, ако те не подкрепят договорката й с Брюксел

Депутатът от Консервативната партия на Великобритания Якоб Рийс-Мог, лидер на групата радикални евроскептици на „торите“, ще поиска вот на недоверие към премиера Тереза Мей, предават AФП и агенция „Фокус“.

От групата на евроскептиците обявиха, че решението им е предизвикано след шумната сесия на парламента в четвъртък, когато Мей се опита да защити своето проектоспоразумение за Брекзит, въпреки яростната съпротива.

Пред Камарата на общините Тереза Мей заяви, че Обединеното кралство е изправено пред вероятността да излезе от ЕС без сделка или изобщо да няма Брекзит, ако те не подкрепят договорката й с Брюксел.

„Можем да изберем да излезем без сделка, можем да рискуваме изобщо да няма Брекзит, или да изберем да се обединим и да подкрепим най-добрата сделка, която може да бъде договорена“, заяви Мей пред британския парламент.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Share
Published by
Елена Дюлгерова

Recent Posts

Костов уклончив ще подаде ли оставка или не

Той остава треньор на "Левски" "още 4-5 дни"...

един час ago

Петков за казуса „Корал“: Това е провокация, не ви ли е срам, честно…

Лидерът на ПП не може да повярва, че вече трети ден това е новина...

един час ago

Акула се появи на плажа в Бургас

Черноморските акули обаче са безобидни...

един час ago
image0 (9K)