Стара Загора

ВМРО: Детска градина „Загоре“ в Стара Загора да бъде газифицирана

Детска градина „Загоре“ в Стара Загора да бъде газифицирана, настоява групата общински съветници от ВМРО в Стара Загора.

Антон Андонов и Никола Чакалов са внесли предложението си до Общинския съвет в Стара Загора, което се очаква да влезе в дневния ред на редовното заседание през февруари.
„Тогава ще бъде гласуван годишният бюджет и нашето предложение е в него да бъде включено финансирането на нова
отоплителна инсталация и газификация на детска градина № 11 в Стара Загора“, уточни Никола Чакалов. „Очакваме да бъде подкрепено, тъй като за нас като български патриоти не е без значение в какви условия се отглеждат новите поколения българчета“, допълни съветникът.
Детска градина „Загоре“ е единствената в Стара Загора, която още не е газифицирана. Построена е през 1961 г. Първоначално отоплението на детското заведение се е осъществявало по външни топлопроводи, които захранват отоплителна инсталация в сградата. Така изградената инсталация обаче не функционира повече от 20 години и към настоящия момент отоплението се извършва от стационарни климатици, което не осигурява комфортна топлина във всички помещения. Коридорите и сервизните помещения са неотоплени.
През годините се наблюдава повишен интерес към детска градина № 11 „Загоре”, поради което от началото на учебната 2020/2021 г. се разкрива и нова група. В момента в нея се отглеждат 125 деца в 5 групи.
„Тези български деца и персоналът, който се грижи за тях, заслужават по-добри условия“, посочи Никола Чакалов.
Това е поредната инициатива на ВМРО свързана с квартал АПК, в който се намира общинското детско заведение. На 1 септември 2020 г. по предложение на двамата съветници в сградата на същата детска градина бе разкрит клон на Детска млечна кухня.

В квартала живеят много млади семейства с малки деца, а най-близкият клон на кухнята за тях беше в квартал „Кольо Ганчев“. Жителите на АПК са благодарни за придобивката, а следващият проект на ВМРО, свързан с квартала, ще бъде изграждането на детска площадка в него.

Живка Кехайова

Нямам девиз, имам собствена философия.

Recent Posts

Вдихнаха „Спартан“ за спешен пациент от Варна до София

Полетът бе изпълнен в условията на усложнена обстановка...

18 минути ago

Зодии, за които месец май носи трудности

Вижте дали вашата зодия е сред тях...

21 минути ago

„Галъп“: ГЕРБ води с 10% пред ПП-ДБ, ИТН вътре в НС

Какъв резултата за евровота?...

32 минути ago

Очаква се повишаване на поленовата концентрация

За май дневните температури ще са над обичайните...

един час ago

Поискаха от Терзиев да замрази проекта за „Патриарха“

“Този абсурд трябва да спре” каза комисията по транспорт в СОС...

един час ago
image0 (9K)