ВМРО: ДПС не защитава интересите на българите от Западните покрайнини

От ВМРО скочиха на реакцията на ДПС по повод декларацията им против членството на Сърбия в Европейския съюз заради скандала с ученическия конкурс, в който децата трябва да пишат съчинения на тема „българските безчинства“ по време на Първата световна война.

[ad id=“225664″]

Евродепутатът Ангел Джамбазки обвини ДПС, че не защитават сънародниците ни от Западните покрайнини, срещу които е насочена асимилаторската политика на сръбската държава години наред.

„Изключително смешно е – ДПС, вместо да защити българите в Западните покрайнини, подкрепя сръбското правителство в асимилацията на българите. Това показва още веднъж що за неуместни лицемери са тези хора. И нелепи“, заключи Джамбазки в изявление пред медиите.

[ad id=“263680″]

Той напомни, че ВМРО е твърдо за членството на страните от Западните Балкани в ЕС и работи за това, но самата Сърбия непрестанно залага на провокации и не отговаря на критериите за еврочленство. Те изискват страната-кандидат да няма териториални претенции към съседите и няма нерешени проблеми, а в сръбския случай тя има такива и с България, и с Македония, обясни Джамбазки.

Той заяви още, че ДПС не могат да съществуват извън властта. „ДПС е организация, която е токсична за българското общество. Защо се случват тези истерии? Защото ДПС извън властта и обществените поръчки, загива, изчезва, разпада се и това ги изнервя изключително много“, заключи Джамбазки.

[ad id=“236993″]

„Няма нищо лошо в това, чеса довели шефа на либералите Ханс Ван Баален, има свобода на словото и той можел да си говори, каквото иска, но демонстрирал недопустим език спрямо журналисти“, заяви още евродепутатът от ВМРО.

„Неговата оценка не значи нищо за нас, защото тя е основана на лицемерие. Това лицемерие е очевидно и няма как да бъде прикрито. Председателят на АЛДЕ се държеше изключително грозно и брутално към ваши колеги, казваше им да мълчат“, обърна се към медиите Ангел Джамбазки.


image0 (9K)