ВМРО: Недопустимо е Скопие да казва кой ще е външен министър на България!

ВМРО излезе с позиция, в която остро критикува изразеното желание от Скопие за външен министър на България да бъде назначен Даниел Лорер от „Продължаваме промяната“.

„Ние от ВМРО от самото начало на появата на Кирил Петков на политическата сцена сигнализираме, че неговият проект е чужд и целта му е не да подобри живота в България, а да наложи чужди геополитически интереси у нас и на Балканите. Скандалното изказване на Владо Бучковски е доказателство за това“, се чете в позицията на „войводите“.

Още по темата

17 ное 2021 10:18

119

30 окт 2021 09:39

315

От там припомнят, че преди дни френският президент Макрон начерта пътна карта за стартиране на преговори за членство на РС Македония в ЕС до края на годината, а „сега специалният пратеник на правителството на РС Македония за България Владо Бучковски сочи поименно бъдещия външен министър в правителство на Кирил Петков“.

Според ВМРО с изказването на Бучковски са станали ясни 2 неща. „Първо – става ясно, че преди съставянето на Народно събрание вече има категорична яснота кой ще вземе и осъществи мандата. Второ – очевидна е външната намеса при неговата подредба. Още вчера стана ясно, че Кирил Петков прави заявка за остра смяна на позицията на България по отношение на членството на Македония в ЕС“, отчитат от ВМРО.

Те посочват, че ако това стане факт, ще е недопустима подмяна на мнението на над 80% от българите.

„Сигурни сме, че и голяма част от гласоподавателите на „Продължаваме промяната“ не са съгласни българските национални интереси и история да бъдат изтъргувани в името на геополитически игрички. Това е национално предателство и трябва да е ясно, че се прави подготовка начело на България да застанат чужди лакеи. Ситуацията е сравнима единствено с онези мракобесни 45 години московска хегемония. Години, в които беше направен опит държавата ни да стане република на СССР“, смятат от ВМРО.

Според тях в момента е в ход проект  България да стане американски щат или канадска колония.

„Като първа стъпка настояваме двете кандидатпрезидентски двойки да заявят ясно ще защитават ли рамковата позиция, приета с решение на 44-ото НС. Това ще е важен критерий, по който избирателите на ВМРО ще решат кого да подкрепят. Настояваме и всички партии, които ще бъдат част от новия парламент, също да изразят своите позиции по темата публично“, посочват от ВМРО.

https://www.dnes.bg/………….


image0 (9K)