ВМРО подари екипи и топки на най-малките футболисти в Чирпан

Футболни топки и пълна спортна екипировка получиха най-малките футболисти на Чирпан от областната структура на ВМРО – Стара Загора.

Подаръците на децата връчиха лично областният лидер на партията Красимир Червилов, общинският председател на ВМРО в Стара Загора Евден Николов и общинските съветници от Стара Загора Антон Андонов и Никола Чакалов, както и колегите им съветници от Чирпан и Братя Даскалови – Иван Илиев и Иван Жеков.

На събитието присъства и футболната легенда Димитър Вичев. Звездният футболист от ПФК „Берое“ и ПФК „Ботев“ (Пловдив) е инициатор на възраждането на детския футбол в града на Яворов. С подкрепата и спонсорството му децата от три възрастови групи имат възможност да тренират и да се развиват в любимия спорт.

ВМРО не прави жест към малките футболисти за първи път. В три поредни години областната структура на партията дарява спортни съоръжения и екипировка на детския футболен клуб в Чирпан.

Помагаме на спорта за най-малките, защото от ВМРО сме категорични, че децата трябва да растат със здрав дух и здраво тяло. Футболът възпитава ценни качества, които помагат при реализацията в живота. Клубовете за деца трябва да бъдат подкрепяни и поощрявани, защото футболът е отборен спорт, който дава основно възпитание, формира характера и борческия дух заедно с уважение и дисциплина, обясниха мотива за дарението си Красимир Червилов и Антон Андонов.


image0 (9K)