ВМРО се отказва от ГЕРБ

„Във ВМРО обсъждаме самостоятелно участие на изборите или коалиция във формат – Обединени патриоти.“ Това обясни вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в предаването „Неделята на NOVA” по Нова телевизия.

„В листите ще бъде включена и гражданска квота“, обясни още Каракачанов. По думите му не е било обсъждано явяването в коалиция с ГЕРБ.

„Нито те са ни отправяли такова предложение, нито ние на тях”, заяви още Каракачанов.

„Имам амбицията да довърша всички проекти за ремонт и модернизация, защото утре може да дойде някой, който не знае какво трябва да се прави и настанат години на съкращения, рязане, намаляване на личния състав”, коментира Каракачанов.

„Не си правя сметки за министерски пост в следващото правителство. По-важното е да си довършим мандата“, заяви още лидерът на ВМРО.

„Към днешна дата американските военни у нас са по-малко от тези през изминалата година. Сътрудничеството между САЩ и България е много важно и за двете страни.“ Така министърът на отбраната отговори на въпроси за съвместните учения между двете страни.

Каракачанов коментира и темата за Северна Македония.

„Политиците в Скопие трябва да спрат с антибългарското говорене. Те са наивни – мислят, че като се промени правителството на САЩ, някой ще ни изкомандва за различни действия към Северна Македония“, анализира лидерът на ВМРО.


image0 (9K)