Бизнес

Военното министерство пусна за продажба уникални военни имоти край Несебър и Варна на безценица!

Имотите ще се продават на търг с тайно наддаване (това е официалната версия, иначе вероятно ще бъдат продадени на мижава цена на някой вътрешен човек). Общата стойност на стартовата им цена е 23 176 220 лв.

[ad id=“225664″]
Става дума за 11 армейски имота, които са ненужни на войската. Те са деактувани с министерски постановления като частна държавна собственост в управление на МО. Този статут позволява на ведомството да ги извади на свободния пазар за имоти, уточнява в. Труд.
От сегашната партида за продан най-много са на морето – 3 във Варна, 2 в Несебър и 1 в Балчик. В Асеноваград са 2 и по един са в Харманли, Русе и с. Пушево, община В. Търново. Най-апетитен и най-скъп е един от имотите в Несебър в местността „Кокалу”. Той е с площ над 153 дка и една сграда от 37 кв. м. застроена площ. Там се намират и четири подземни съоръжения със застроена площ от 503 кв. м. Навремето в района бе дислоцирана бреговата артилерия на ВМС. Този най-апетитен имот се предлага за търг с начална цена от 7 003 353 лв.
Друг бивш армейски имот в Несебър, пак в същата местност, се продава при начална цена за наддаване от 5 024 444 лв., но с по-малка площ от 196 дка. Най-големият терен за продажба е във Варна, р-н „Владислав Варненчик”. Той е близо 175 дка. с 27 сгради и цената му за търга е 5 456 290 лв. Имотът пък в Харманли е бившият гарнизонен стол, когато в града имаше пехотен полк. По закон цената на държавен имот, когато се продава на търг, се определя от дънъчната оценка плюс 10% завишение.

[ad id=“225664″]
Обикновено данъчната оценка е три пъти по ниска от пазарната. В случая обаче имаме цена от 45 лева на квадратен метър, и то в Несебър, където пазарната цена е 300 евро на квадратен метър. Това е десет пъти под пазарната стойност и за него има само една дума – грабеж. Вероятно от тази разлика в цените нещо ще отиде и в джоба на министъра.

http://BNews.bg

Иван Дарийков

Recent Posts

В китайски зоопарк: Нямат панди, боядисват кучета „чау чау“

Използвали био бои заради атаки от еколозите...

17 минути ago

Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира?

Той определя различни правила за двама ви...

20 минути ago

Доц. Ташев: От Скопие изтича класифицирана информация към Сърбия и Русия

Белград дърпа конците, посочи експертът...

един час ago

Габриела Маринова от Берое спечели сребро на световното по карате стил „шотокан“

  Габриела Маринова от IXв клас на СУ "Максим Горки" спечели сребърен медал на Световното…

2 часа ago

Кевин Питерсън: Дължите извинение на Джокович, беше прав за ваксините

Ваксината AstraZeneca беше изтеглена от употреба...

2 часа ago

Борис Бонев: Политици си правят кампания на гърба на хората в София

"Гордея се, че има политиците в тази община, които изпълняват своите обещания"...

2 часа ago
image0 (9K)