Волейболистите на Берое 2016 се класираха за финалите на държавното първенство

Берое 2016 (Стара Загора) спечели като домакин група Ж от допълнителните квалификации за достигане до финалите на държавното първенство по волейбол на България за юноши под 20 години. Турнирът се проведе в зала „Иван Вазов“ в Стара Загора, с участието на Берое, Левски София, Монтана и Строител (Пловдив).

Два отбора – домакините и „сините“ се очертаха като лидерите в надпреварата и бяха без загуба до последно. Заключителният мач противопостави двата съперника в оспорван петгеймов двубой, в който съставът на Берое направи невероятен обрат от 0:2 до успех с 3:2 и повали Левски, а с това триумфира на първото място пред собствена публика. Близо 500 запалянковци изпълниха зала „Иван Вазов“ в Стара Загора, като дадоха солидна подкрепа на своите и създадоха атмосфера, достойна за мач от първенството при мъжете.

Така волейболистите на Берое, водени от Иван Тасев показаха ползотворна работа на клуба с подрастващите и едно голямо израстване през последните месеци в настоящия шампионат. С първото си място старозагорци като добиха възможност да продължат напред борбата и ще участват на последния заключителен турнир, за който вече се класира тимът на Добруджа 07. В него първенците от трите квалификационни групи, ще играят всеки срещу всеки и ще бъдат излъчени последните два финалиста на държавното първенство.

Втори останаха представителите на Левски София, трети е тимът на Монтана, а на четвърта позиция се нареди съставът на Строител. Трите отбора отпадат от по-нататъшно участие в държавния шампионат.

Източник – bgvolleyball.com


image0 (9K)