Волейболистите ни започнаха с победа в европейската квалификация

Националният отбор на България по волейбол спечели дебютния си двубой от група В на европейската квалификация в Хадера, Израел срещу Австрия с 3:1 гейма – в отделните части 25:21, 20:25, 25:19, 25:22).

Родните национали, водени от селекционера Силвано Пранди, поведоха в частите след добро начало на гейма и аванс от 7:3. Австрийците оказаха съпротива и възстановиха равенството, но в края нашия тим бе по-настоятелен и поведе и дръпна в резултата. Австрия, която вчера надделя над домакина Израел с 3:0, отвърна на предизвикателството след силна серия, дошла след второто техническо прекъсване.

Третата част бе идентична на първата и в края България отвори разлика от пет точки при 23:18, след което се приближи на гейм от успеха. Той бе узаконен въпреки последните опити на австрийците да вкарат мача в решителен тайбрек след 25:22 в наша полза.

Най-резултатен за победителите бе Цветан Соколов със 17 точки – 15 добави Алекс Грозданов, а Тодор Скримов се отчете с 12 пункта. За австрийците Никлас Кронталер записа 20 точки, но силното му представяне се оказа недостатъчно за тима.

В четвъртък България приема домакина Израел, а двубоят отново ще бъде излъчен пряко по БНТ 3.

Победителят в потока, както и петте най-добри втори отбора от седемте групи ще излъчат последните 12 участника на Европейското първенство по волейбол.


image0 (9K)