Волейболистките на „Берое“ спечели гейм срещу силни французойки

Волейболистките на „Берое“ (Стара Загора) отпаднаха от турнира за Купата на претендентите. Воденият от Петър Дочев тим отстъпи като гост на френския „Волеро Льо Кане“ с 1:3 (15:25, 13:25, 25:23, 13:25) в мача-реванш помежду им, изигран пред малко повече от 100 зрители в едноименния град.

В първите две части „Волеро“ доминираше и без проблем спечели нужното, за да се класира. Българските състезателки бяха равностойни на опонентките си в третия гейм и намалиха пасива си, спечелвайки го с 25:23. В решителната четвърта част обаче момичетата на Авитал Селинджър бяха категорични и не оставиха шанс на „Берое“. Въпреки това „зелено-белите“ направиха „пробив“ в Европа, който Стара Загора не помни!

Двубоят между отборите на „Перун“ (Варна) и „Берое“ (Стара Загора) се отлага за 24 февруари от 18:00 ч, поради гостуване на старозагорки на френския Волеро – Льо Кане, в 1/8 финалите на третия по сила евротурнир – за купата на Претендентите. Мачът между двата тима ще се играе в казанлъшката зала „Багира“, стана ясно преди часове.


image0 (9K)