Волейболистките на Берое търсят първа победа у дома

Дерби открива шестия кръг на женското първенство по волейбол на България. Тимът на „Берое“ (Стара Загора) посреща днес от 18:00 часа „Левски“,  а двубоят ще се играе в спортна зала „Иван Вазов“.

Останалите срещи от кръга са в следващите два дни (петък и събота), като на 24 ноември ЦСКА домакинства на „Славия“ в зала „Васил Симов“, а на 25 ноември „Казанлък Волей-Багира“ посреща „Раковски“ (Димитровград) в зала „Багира“ от 18:00 часа.

В предишния кръг тимът на „Берое“ се наложи като гост над „Славия“ с 3:1 (25:16, 22:25, 25:15, 25:18) в столичната зала „Панайот Пондалов“.

[ad id=“263680″]

До момента съставът на Стара Загора заема трето място във временното класиране, с две победи, две загуби и 7 точки. Волейболистките на „сините“ са на четвърта позиция, с две победи, загуба и 6 точки. Софиянки имат мач по-малко, поради отложена среща с „Марица“ (Пловдив).

На върха са „Марица“, само с успехи до дотук от четирите си двубоя, следвани от ЦСКА с 9 точки. При успех над „Левски“ тази вечер „Зелено-Белите“ ще запазят третата си позиция във временното красиране. „Левски“ пък се подготвя за още един тежък мач в края на ноември, когато съставът на Радо Бакърджиев ще гостува на лидера в Пловдив, в отложения 4-ти кръг. Двубоят е на 28 ноември.

 


image0 (9K)