Времето в неделя, 26 август: Още малко жеги преди новата седмица

Днес отново ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове над западните и планинските райони ще има временни увеличения на облачността и на места там ще има краткотрайни валежи с гръмотевици.

[ad id=“225664″]

Ще духа слаб, в Източна България до умерен югоизточен вятър. Максимални температури, предимно между 31 и 36 градуса, в София около 30 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 27-29 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините преди обяд ще бъде слънчево, но около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа до умерен юг-югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25 градуса, на 2000 метра – около 17 градуса.

В началото на следващата седмица с обръщане на вятъра от запад-северозапад и усилването му ще започне промяна на времето.

[ad id=“263680″]

В понеделник в Западна България температурите ще се понижат до 23-25 градуса, ще бъде с превалявания, докато на изток през по-голямата част от деня ще остане все още предимно слънчево и горещо – с максимални температури над 30 градуса; по-късно през деня и на отделни места в Източна България ще се развие купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни интензивни валежи и гръмотевични бури.

Във вторник ще се понижат температурите и в югоизточната половина от страната. Ще е ветровито, с променлива облачност и на отделни места с превалявания от дъжд, след обяд – с гръмотевици. Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса.


image0 (9K)