Всички полицаи от един участък са задържани, подозират ги за убийството на кандидат за кмет в Мексико

Всички служители на полицейския участък в мексиканския град Окампо са били задържан по подозрения, че са замесени в убийството на кандидат-кмет, съобщи BBC.

[ad id=“225664″]

64-годишният Фернансо Анхелес бил застрелян в четвъртък пред дома си. Той не е първата жертва по време на предизборната кампания в Мексико. Над сто кандидати са застреляни преди парламентарните избори, които ще се проведат на 1 юли.

[ad id=“263680″]

Анхелес е третият убит в своя щат само за седмица. След убийството му са арестувани 27 полицаи и местният началник на отдела по сигурността. Убитият бил успешен местен бизнесмен с малък политически опит. Мислел да се яви на изборите като независим кандидат, но накрая се включил към лявоцентристката Партия на демократичната революция. Негов приятел сподели, че бизнесменът не искал повече да вижда района си тънещ в бедност, неравенство и корупция.

[ad id=“236993″]

След убийството на Анхалес в град Окампо пристигнали служители на федералната полиция на Мексико. Местните полицаи обаче не им позволили да участват в разследването. Наложило се да се върнат с нови заповеди и задържали всички полицаи от градския участък. С белезници били отведени в столицата на щата за разпит.

Прокуратурата им е повдигнала обвинения за връзки с организирани престъпни групи.

[ad id=“218548″]

Идната неделя Мексико избира нов президент, сенатори и депутати, както и още около 3000 представители на местните и регионалните власти.


image0 (9K)