Всички училища от област Стара Загора имат възможност да назначат в екипите си учители от „Заедно в час“

Всички общински и държавни училища от област Стара Загора имат възможност да назначат в екипите си учители, обучени и прецизно подбрани от програма “Нов път в преподаването” на фондация “Заедно в час”, съобщиха за ЗАРАТА

Заявките за нови учители се приемат до 9 юни на сайта https://zaednovchas.bg/schools/

Учителите от програмата са подходящи за всички училища, които искат да изградят мотивиран и способен екип, като назначат нови, инициативни и добре подготвени учители. Те преподават по разнообразни предмети, като преобладават учителите в начална степен и учителите по математика, науки и английски език.

Какъв е профилът на новите учители

Учителите в програма “Нов път в преподаването” са избрани с взискателен подбор измежду хиляди кандидати, като гаранция, че притежават нужните умения и нагласи за упорита и ефективна работа в училище. Традиционно само 10% успяват да преминат взискателния подбор. Одобрените кандидати имат готовност да работят във всякакви училища, включително в малки населени места, в крайни градски квартали и с уязвими групи, където учениците срещат повече затруднения с усвояването на учебния материал, показват незадоволителни резултати на външните оценявания, имат ниска мотивация за учене и са в риск от отпадане от образователната система.

Участниците в програмата залагат на индивидуален подход с учениците, наблягат върху мотивацията и прилагат разнообразни форми на обучение в класната стая и отвъд нея. Новите учители могат да допринесат към училищния екип с разнообразен опит и умения, сред които са владеене на чужди езици, доброволчество, проектната дейност, работа с нови технологии и справяне с непредвидени ситуации.


image0 (9K)