Всяка една внезапна нужда от дадена храна значи нещо много важно

Необходимостта от специфична храна винаги показва някои потиснати чувства. Ако например вътрешен глас ви казва, че е нужно да се забавлявате, а вие не го послушате, ще имате силно желание за храна, която съдържа пиразин, като индийско орехче или ядки, тъй като пиразинът активира центъра за удоволствие в мозъка.

[ad id=“225664″]

Вижте психологическото значение на необходимостта от често използваните храни:

Шоколадов сладолед

Страх, любовно разочарование, последвано от самообвиняване.

Пържени картофи

Напрежение допълнено с чувство за празнота. Чувството, че всички влакове тръгват и че би трябвало по-скоро да направим нещо и да се преместим от мъртвата точка.

Кафе

Изтощение и недостиг на енергия заради дейности, които са безсмислени или сме изплашени. Умора или разочарование от работата.

Майонеза

Безпокойство или несигурност поради това, което правим. Желание за поддръжка и ръководство.

Хляб Несигурност и желание за утеха и успокоение.

Сладко Желание за бягство от страшна или стресова ситуация.

[ad id=“263680″]

Заместители

Всъщност когато ни се яде шоколад, изпитваме остра нужда от магнезий. За да си спестим шоколадчето, можем да го заместим с орехи, семки и бобови растения, в които има много магнезий. Ако ни се яде хляб, организмът ни има нужда от азот.

Той се съдържа в продукти с високо съдържание на белтъчини – риба, месо, орехи, бобови растения. Когато изпитваме неистовото желание да гризем лед, тялото има нужда от желязо, а то се съдържа в птичето и червеното месо, зелените зеленчуци и черешите.

Имаме нужда от нещо сладичко – тялото сигнализира, че му липсва въглерод. Той се съдържа в пресните плодове.

Желанието за мазничко издава липса на калций, който се намира в големи количества в броколи, сирене и грах. Пие ни се кафе или черен чай? Имаме недостиг на сяра, която можем да намерим в хряна, зелето, броколите и карфиола.

Имаме нужда да се напием или да пушим до премала? Липсват ни белтъчини, които можем да си набавим от червено месо, пилешко, морски дарове, млечни продукти и орехи. Иска ни се да пием големи количества газирани напитки – отново липса на калций.

Умираме за нещо солено – не ни достигат хлориди, които се намират в козето мляко, рибата и нерафинираната морска сол. Ако пък внезапно апетитът ни изчезне, това се дължи на липсата на витамин B1. Той се намира в орехите, семките, черния дроб и вътрешностите на животните, от които стават страхотни мезенца.

източник: blitz.bg


image0 (9K)