Вторият дебат между Хилари Клинтън и Доналд Тръмп – компромати и обвинения на лична основа

„Обвинения и лични нападки“ – така може да бъде описан вторият дебат между кандидатите за президент на САЩ Хилари Клинтън и Доналд Тръмп.

Според първите резултати Клинтън, която е кандидат на Демократическата партия, печели убедително симпатиите на аудиторията.

Голяма част от дискусията премина под знака на отношението на Доналд Тръмп към жените. Поводът е скандален видеозапис, който беше публикуван през миналата седмица. На него са записани оскърбителни изказвания за жените, които Тръмп прави в личен разговор със свой приятел.

„Неговите изказвания за жените показват какво мисли той за тях и какво им прави, а публикуваното преди дни видео показва точно какъв е Тръмп“, заяви Хилари Клинтън. „Той е обиждал и унижавал жените“, каза тя.

Кандидатът на Републиканската партия каза, че изпитва голямо уважение към жените. „Не, не съм целувал или опипвал жени без тяхно съгласие“, подчерта той. Той обвини Бил Клинтън, че е извършвал сексуални посегателства над жени.

Освен компроматите двамата обсъдиха теми като позицията на САЩ спрямо Русия, положението в Сирия, борбата срещу „Ислямска държава“.

Тръмп заяви, че ако бъде избран за президент, ще „прати по дяволите „Ислямска държава“. Той са закани, че ще назначи специален прокурор, който да разследва действията на Хилари Клинтън.

По повод войната в Сирия тя от своя страна заяви, че ще поиска разследване дали Русия извършва военни престъпления в арабската държава.


image0 (9K)