Стара Загора

Втори мандат за Красимир Георгиев като председател на Окръжен съд-Стара Загора

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет избра единодушно Красимир Георгиев за втори мандат председател на Окръжен съд – Стара Загора.

Георгиев е с над 23 години юридически стаж в органите на съдебната власт като съдия. С решение на ВСС по протокол № 46/16.10.2014 е назначен за председател на съда, а към момента изпълнява функциите „административен ръководител“. Кандидатурата му за втори управленски мандат е подкрепена от Общото събрание на съдиите в Окръжен съд – Стара Загора.

Съдия Георгиев посочи, че мотивацията му да кандидатства за втори мандат се обуславя от натрупания административен опит, увереността в своя потенциал да се справя с предизвикателствата и желанието да запази колегиалната атмосфера в съда. Набелязаните от него приоритетни цели са свързани със запазване и надграждане на постигнатите резултати в съда, който е сред най-големите и натоварени съдилища. Той акцентира на бързото и качествено правосъдие, разглеждането на делата в разумни срокове и запазване на доброто управление и организация на работа в съда и съдебния окръг; развитие на кадровия потенциал и повишаване квалификацията на съдиите и съдебните служители; осигуряване на публичност, прозрачност и на оптимален достъп до правосъдие, законосъобразно и ефективно изразходване на финансовите средства, активно управление на материалната база и провеждане на отворена към обществото медийна политика. За тяхното постигане са планирани мерки като извършване на инвентаризация на делата по отношение на продължителността на тяхното разглеждане и изясняване на причините за това; ежемесечен контрол на сроковете за изготвяне на съдебни актове, анализ на програмните продукти за управление на делата в съдилищата в съдебния окръг и тяхното уеднаквяване; провеждане на общи събрания на съдиите, а при необходимост и с участието на съдиите от съдебния окръг, с цел обсъждане на спорни въпроси и други.

Подкрепа за кандидатурата му заявиха Боряна Димитрова, Цветинка Пашкунова, Атанаска Дишева, Даниела Марчева и Севдалин Мавров – членове на ВСС, които обърнаха внимание на неговия професионален потенциал, кариерно развитие, доказани етични качества и отношение към магистратите и съдебните служители, както и съпричастността му към проблемите на съдилищата.

Красимира Янкова

Recent Posts

След успеха на второто издание на WorkIn Stara Zagora, следва продължение

След успеха на второто издание на WorkIn Stara Zagora, следва продължение, съобщиха за ЗАРАТА Две…

23 минути ago

От „Мама и Аз“ питат Радев: С какво пречим на държавата?

Според лечебното заведение "държавният глава е започнал кампания"...

31 минути ago

Културен афиш на Стара Загора: 7-12 май

Културен афиш на Стара Загора: 7-12 май, съобщиха за ЗАРАТА Тревненска школа. Интериорен дизайн, дърворезба,…

2 часа ago

Красимир Вълчев: България има нужда от отговорно управление и експериментите трябва да спрат

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС в Стара Загора: България има нужда…

3 часа ago

Общината обмисля идеи за обновяване на прозрачните спиркови заслони за по-голям комфорт на пътниците

Общината обмисля идеи за обновяване на прозрачните спиркови заслони за по-голям комфорт на пътниците, съобщиха…

3 часа ago

Над 6 800 старозагорци празнуваха името си на Гергьовден

Над 6 800 старозагорци празнуваха името си на Гергьовден, съобщиха за ЗАРАТА Най-много са с…

3 часа ago
image0 (9K)