Стара Загора

Второкласници от II ОУ „П. Р. Славейков“ гостуваха на Община Стара Загора

Второкласници от II ОУ „П. Р. Славейков“ гостуваха на Община Стара Загора, съобщиха за ЗАРАТА

Децата от 2-ри В клас на Второ основно училище „П. Р. Славейков“ в Стара Загора бяха гости на Общината заедно със своя класен ръководител Маруся Колева. С удоволствие разгледаха кабинета на кмета Живко Тодоров, а след това седнаха на местата на общинските съветници. Учениците бяха посрещнати от ресорния зам.-кмет Надежда Чакърова, секретаря на Общинска администрация Делян Иванов и началника на отдел „Образование“ Станимира Димитрова.

„Добре сте ни дошли! Това е залата, в която се взимат решенията за нашата община и се радвам да видя усмихнатото бъдеще на Стара Загора тук“, поздрави малчуганите зам.-кметът Надежда Чакърова. Тя сподели с децата интересни подробности от процеса на местното самоуправление. Делян Иванов също разговаря с възпитаниците на Второ основно училище и отговаря на въпросите им. Те дадоха и различни предложения като изграждане на повече пространства за разходка на домашни любимци.

Любознателните деца на едно от най-големите училища в града показаха завидни знания по различни теми от ежедневието – те разбраха защо в момента някои от улиците в града са затворени, колко е важно отпадъците да бъдат събирани в кошчетата и други. Над един час продължи срещата между представителите на Общината и децата. Те посетиха и кабинета на ресорния зам.-кмет Надежда Чакърова и се запознаха с част от екипа ѝ. На раздяла си обещаха още срещи занапред, както и да продължават да бъдат добър пример за своите връстници. Получиха и символични подаръци, за да опознаят богатото културно-историческо наследство на хилядолетна Стара Загора.

Живка Кехайова

Нямам девиз, имам собствена философия.

Recent Posts

Как да запазите приятелството между трима

Запазете неутралитет при конфликт...

13 минути ago

Розоберът в Калоферско подрани с 20 дни

Причината е топлото време...

29 минути ago

Медици искат задължителни ваксини и за децата в училище

Това ще окаже един по-добър ефект относно имунизирането...

37 минути ago

Връщат тленните останки на цар Фердинанд в България

Той ще бъде погребан в семейната крипта на двореца „Врана" в София...

един час ago

Главчев участва в празника на манастира „Св. Георги Зограф“

Той прочете молитвата „Символ на вярата”...

един час ago
image0 (9K)