Във Финландия хората са най-щастливи, в Афганистан – най-нещастни

След като талибаните превзеха властта през август миналата година, животът там стана по-тежък. Така Афганистан се оказа най-нещастната държава в света. Но според експерти, страната се е намирала на последно място още преди това, предаде АП. Данните от т.нар. Световен доклад за щастието са разпространени по повод днешния Международен ден на щастието, определен от ООН.

Годишният доклад нарежда Афганистан на последно място сред 149 държави. На предпоследно място е Ливан, а преди него са Зимбабве, Руанда и Ботсвана.

Най-щастлива държава за четвърта поредна година е Финландия, следвана от Дания, Швейцария, Исландия, Нидерландия.

Финландия е най-щастливата страна, България е на 96-о място в Световния доклад за щастието, предава БНР

Изследователите са подредили държавите, след като са анализирали данни от последните 3 години, по категории, които включват bрутния вътрешен продукт на глава от населението, мерки за социална сигурност, продължителност на живота, свобода на житейски избор, великодушие на населението и усещане за нивата на вътрешната и външната корупция.

Според доклада страните, които са отбелязали най-голям „напредък“ през 2019-2021 г. в сравнение с периода 2008-2012 г. са Сърбия, България и Румъния.

Страната ни се нарежда на 85-о място в списъка със 146 държави. България попада след Непал и преди Либия.

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)