Възраждане: България е в тежка ситуация, изходът – нови избори

Възраждане: България е в тежка ситуация, изходът - нови избори

Продължава търсенето на успешната формула за управление. Вчера се проведе протест пред сградата на президентството, заради „острия“ език на президента срещу коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ при връчването на втория мандат.

„Това е откровена форма на шизофрения, защото само преди една година почти същите хора бяха пред президентството и призоваваха президента да застане срещу ГЕРБ. Сега същите хора защитават ГЕРБ, молят ги да управляват заедно и искат оставката и импийчмънт на президента. Не може човек да е толкова непоследователен във всичките тези политики, които иска да води“, заяви депутатът от „Възраждане“ Цончо Ганев в „България сутрин“.

Той даде пример с постъпка на президента Желю Желев преди години, когато е отказал да връчи мандат на БСП и това е било прието от демократите тогава за нещо нормално.

Още по темата

30 май 2023 20:03

467

30 май 2023 19:51

297

 „Когато президентът Радев им връчи мандат и им каза, че тяхното поведение е граничещо с национално предателство, същите тези казват, че това не е достойно. Не, напротив“, каза Ганев.

„Тук не е Москва със сигурност, не е и Украйна, Киев или Вашингтон. Години наред обясняваме, че България в такова икономическо и демографско състояние сме най-бедната страна в ЕС, защото сме управлявани 33 години от хора, които се редуват да съгласуват всичко с американското посолство и евроатлантическите си партньори, и те не го крият. Това се приема все едно атакуваме нашите врагове“, коментира депутатът пред Bulgaria ON AIR.

„Това, което виждаме, е странно за България. Да не отричаме фактите, които изкараха службите вчера, защото имаме форма на шпионаж“, обясни смята Ганев.

„България е в много тежка ситуация. Бойко Борисов трябва да си даде сам имунитета, да бъде разследван, да бъде доказано или да бъде оправдан. Когато се повдигат обвинения за шпионаж и това, което беше изкарано от ДАНС и разузнавателното управление, имунитет не се сваля, директно се повдигат обвинения“, каза депутатът.

Той сподели, че „Възраждане“ няма доверие на главния прокурор, но се доверява на доказателствата, които в момента се повдигат за шпионаж и спрямо Бойко Борисов.

Според Цончо Ганев изходът от ситуацията са нови избори. „Възраждане“ ще стане на първо място, вървим напред с мощни стъпки. Въпреки всичко, ние ще спечелим не самоцелно, а за да спрем това разграбване на държавата 33 години“, категоричен е той

„Ако президентът иска да има правителство, което да управлява от гледната точка на национален интерес и да постави въпросите пред европейските институции за предоговаряне на условията ни за спирането на участието на България в този военен конфликт, трябва да даде мандата на „Възраждане“. Ние няма да управляваме с нито една от другите партии. Ще дадем приоритети на държавата и ще им кажем, ако искат те да се реализират, трябва да подкрепят нашата програма за управление“, обясни Ганев.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)